ban Solbriller Original Ray Gold Prisjakt perfekt 2140 Herre ray Ban Round Schwarz Metal WayfarerSolbriller ray Accessories 7bfyg6

Johannes Brahms: Akademisk festouverture

Supra Nett Slvgr På adidas Vaider 2017 Nettbutikk Ting Gray Justin Sneakers supra Bieber billig Sko E2WH9IDY

Den tyske komponisten Johannes Brahms (1833−1897) var ikke kjent som noen komiker, men da Universitetet i Breslau ville utnevne ham til æresdoktor og ‘krevde’ at Brahms skrev en symfoni til dem som takk, besvarte han forespørselen med å komponere et verk han selv beskrev som ‘et støyende potpurri av studentenes drikkeviser’. Brahms’ akademiske humor falt i smak da stykket ble urfremført ved universitetet i 1881 og både da og siden har mange satt pris på den ironiske sammenstillingen av rølpete drikkeviser og seriøs symfonisk kunst.

camper KoboAnkelboots norge Støvletter camper Salg Dark Gray Barn Online Skor Dame Til Camper Billig Sko BtsxhrCQod

Akademisk festouverture er komponert som den ene halvdelen av et par av kontrasterende konsertouverturer. Den andre halvdelen er den mer berømte Tragisk ouverture. Disse konsertouverturene er aldri blitt like anerkjente som de mer ‘seriøse’ verkene i tunge, tyske tradisjoner som symfoniene, solokonsertene og kammermusikken. Den lettere sjangeren og humoristiske inngangen til verket gjorde likevel at Brahms frigjorde seg fra en del normer for klang- og motivbehandling. Resultatet ble at ouverturene inneholder noe av Brahms’ mest oppfinnsomme og festlige orkestrering og formtenkning. Når studentvisen ‘Gaudeamus igitur’ til slutt blir gjenstand for Brahms’ blytunge kontrapunktbehandling, er det ikke annet å gjøre enn å trekke litt på smilebåndet og gi seg hen til den akademiske festen.

(Tekst: Thomas Erma Møller)

Becksöndergaard Trygg Design Lysgrå Skjerf Dame Becksøndergård kvalitet Grå Og tidløs Calais Kvantitet PZiOTwkXu
wrangler Herreklær wrangler Norway Blå Norge Stretch Pants Arizona Jeans sandaler Kjøp Tilbud L34 Wrangler POkTXZui