nike Dame 6 3 Rabatt High Air Billig Online Dk04070321 Sko Free 0 Run nike Nike høy Force Salg Grå nOkP08Xw

Johannes Brahms: Akademisk festouverture

Dame esprit Esprit esprit Blå Online ChinosBlue outlet Jakke Dunjakke Bukser Udsalg PXZwulkOiT

Den tyske komponisten Johannes Brahms (1833−1897) var ikke kjent som noen komiker, men da Universitetet i Breslau ville utnevne ham til æresdoktor og ‘krevde’ at Brahms skrev en symfoni til dem som takk, besvarte han forespørselen med å komponere et verk han selv beskrev som ‘et støyende potpurri av studentenes drikkeviser’. Brahms’ akademiske humor falt i smak da stykket ble urfremført ved universitetet i 1881 og både da og siden har mange satt pris på den ironiske sammenstillingen av rølpete drikkeviser og seriøs symfonisk kunst.

nike Nike Nett Sb Print T Herre T Klær Med skjorteramp; Polo på PrintBlack Sko Grå Svart shirts nike white tohxrdBsQC

Akademisk festouverture er komponert som den ene halvdelen av et par av kontrasterende konsertouverturer. Den andre halvdelen er den mer berømte Tragisk ouverture. Disse konsertouverturene er aldri blitt like anerkjente som de mer ‘seriøse’ verkene i tunge, tyske tradisjoner som symfoniene, solokonsertene og kammermusikken. Den lettere sjangeren og humoristiske inngangen til verket gjorde likevel at Brahms frigjorde seg fra en del normer for klang- og motivbehandling. Resultatet ble at ouverturene inneholder noe av Brahms’ mest oppfinnsomme og festlige orkestrering og formtenkning. Når studentvisen ‘Gaudeamus igitur’ til slutt blir gjenstand for Brahms’ blytunge kontrapunktbehandling, er det ikke annet å gjøre enn å trekke litt på smilebåndet og gi seg hen til den akademiske festen.

(Tekst: Thomas Erma Møller)

Sale billigt Veskeramp; Jakker DeirdreSkulderveske Esprit Kofferter White esprit handle Klær Nett Dame Off På T1cFlKu3J
wind forskjellige Farger Dame Vans Sko vans Dark DxJoggesko vans Sneakers Billig Eurosko Authentic Slate Chime lcT5F3uK1J