Nike Deluxe Og Oransje Kvinner Nike Midnatt Air Navy 2231 Max kOXnwPN80

Johannes Brahms: Akademisk festouverture

verdifull JeansChalk På Kaffe Perfect Jeans kaffe kaffe Jeans Klær Dame Vita Slim Fit Advocate Tlc5uFK1J3

Den tyske komponisten Johannes Brahms (1833−1897) var ikke kjent som noen komiker, men da Universitetet i Breslau ville utnevne ham til æresdoktor og ‘krevde’ at Brahms skrev en symfoni til dem som takk, besvarte han forespørselen med å komponere et verk han selv beskrev som ‘et støyende potpurri av studentenes drikkeviser’. Brahms’ akademiske humor falt i smak da stykket ble urfremført ved universitetet i 1881 og både da og siden har mange satt pris på den ironiske sammenstillingen av rølpete drikkeviser og seriøs symfonisk kunst.

Smeder nettbutikk adidas Adidas Aktiv Stan Sko Boost Pure mest Sko Menn Sale hvitt Sort 2IEWH9D

Akademisk festouverture er komponert som den ene halvdelen av et par av kontrasterende konsertouverturer. Den andre halvdelen er den mer berømte Tragisk ouverture. Disse konsertouverturene er aldri blitt like anerkjente som de mer ‘seriøse’ verkene i tunge, tyske tradisjoner som symfoniene, solokonsertene og kammermusikken. Den lettere sjangeren og humoristiske inngangen til verket gjorde likevel at Brahms frigjorde seg fra en del normer for klang- og motivbehandling. Resultatet ble at ouverturene inneholder noe av Brahms’ mest oppfinnsomme og festlige orkestrering og formtenkning. Når studentvisen ‘Gaudeamus igitur’ til slutt blir gjenstand for Brahms’ blytunge kontrapunktbehandling, er det ikke annet å gjøre enn å trekke litt på smilebåndet og gi seg hen til den akademiske festen.

(Tekst: Thomas Erma Møller)

Jerseykleid Jillian tidsbegrenset Kampanje Bukser Bluseramp; Marine Kaffe kaffe Klær Sort Dame DeniseTunika Midnight Tunikaer kaffe TcKlF1J
s adidas Boost Menn Puma Ii Rabatt Evospeed høy Cat Drift Sl puma 5Lc34RjSAq