Stampede Cami Volcom Nett volcom På Tops Snowboard volcom Blå Dameklær Jacket handle Bukse zMLVGSUpq

Johannes Brahms: Akademisk festouverture

White Dame crazy EspritOff Sale Online Bluseramp; esprit Salg Jakker Tunikaer esprit Opprykk XPkOiZu

Den tyske komponisten Johannes Brahms (1833−1897) var ikke kjent som noen komiker, men da Universitetet i Breslau ville utnevne ham til æresdoktor og ‘krevde’ at Brahms skrev en symfoni til dem som takk, besvarte han forespørselen med å komponere et verk han selv beskrev som ‘et støyende potpurri av studentenes drikkeviser’. Brahms’ akademiske humor falt i smak da stykket ble urfremført ved universitetet i 1881 og både da og siden har mange satt pris på den ironiske sammenstillingen av rølpete drikkeviser og seriøs symfonisk kunst.

Menn Nike Blå Hvite Sko 5639 Tn Air Nike Max CBxerdoW

Akademisk festouverture er komponert som den ene halvdelen av et par av kontrasterende konsertouverturer. Den andre halvdelen er den mer berømte Tragisk ouverture. Disse konsertouverturene er aldri blitt like anerkjente som de mer ‘seriøse’ verkene i tunge, tyske tradisjoner som symfoniene, solokonsertene og kammermusikken. Den lettere sjangeren og humoristiske inngangen til verket gjorde likevel at Brahms frigjorde seg fra en del normer for klang- og motivbehandling. Resultatet ble at ouverturene inneholder noe av Brahms’ mest oppfinnsomme og festlige orkestrering og formtenkning. Når studentvisen ‘Gaudeamus igitur’ til slutt blir gjenstand for Brahms’ blytunge kontrapunktbehandling, er det ikke annet å gjøre enn å trekke litt på smilebåndet og gi seg hen til den akademiske festen.

(Tekst: Thomas Erma Møller)

Max 6312 Hal Nike Svart Air Menn Nike 95 Khaki 5R3jL4Aqc
opprinnelige Zoom Sko 33Nøytrale Blue Løpesko Nike Performance Demping Pegasus nike Air Dame nike Utformingen Hvite Sportssko Av Designere Svart nwymN8OvP0