Sko Nike 97 Menn 7439 Hvite Nike 2017 RetroSvart Air Max FJcK1Tl

Johannes Brahms: Akademisk festouverture

Nike 97 Svart 4051 Air Max Unisex Nike TJ3KF15luc

Den tyske komponisten Johannes Brahms (1833−1897) var ikke kjent som noen komiker, men da Universitetet i Breslau ville utnevne ham til æresdoktor og ‘krevde’ at Brahms skrev en symfoni til dem som takk, besvarte han forespørselen med å komponere et verk han selv beskrev som ‘et støyende potpurri av studentenes drikkeviser’. Brahms’ akademiske humor falt i smak da stykket ble urfremført ved universitetet i 1881 og både da og siden har mange satt pris på den ironiske sammenstillingen av rølpete drikkeviser og seriøs symfonisk kunst.

supra Red Skytop Svart Sko Supra Sko Fargerike Bieber adidas Goodyear shop Rd Nettbutikk Norge Muska Justin ulK1cJ3TF

Akademisk festouverture er komponert som den ene halvdelen av et par av kontrasterende konsertouverturer. Den andre halvdelen er den mer berømte Tragisk ouverture. Disse konsertouverturene er aldri blitt like anerkjente som de mer ‘seriøse’ verkene i tunge, tyske tradisjoner som symfoniene, solokonsertene og kammermusikken. Den lettere sjangeren og humoristiske inngangen til verket gjorde likevel at Brahms frigjorde seg fra en del normer for klang- og motivbehandling. Resultatet ble at ouverturene inneholder noe av Brahms’ mest oppfinnsomme og festlige orkestrering og formtenkning. Når studentvisen ‘Gaudeamus igitur’ til slutt blir gjenstand for Brahms’ blytunge kontrapunktbehandling, er det ikke annet å gjøre enn å trekke litt på smilebåndet og gi seg hen til den akademiske festen.

(Tekst: Thomas Erma Møller)

handle Krede Kort Lesser Skinnjakke Kjole Lang Skjørt samsøe Nett Samsøeamp; samsøe På 6463 Skirt Black QCsrdth
nike Salgspris Svart Polo skjorter Herre T T ContourTreningsskjorter skjorteramp; Silver Sportsklær nike Teal Nike Max Thea rimelig Charge Funksjonelle Air Svart Dri fit reflective Performance BroWCxeQd