ProSkatesko 963zahqv "advanced Mesh Prototype" Vans Tnt Dame Hvite Nn0w8OPkXZ

Johannes Brahms: Akademisk festouverture

487 Høye Air Sko 4584 Jordan Barn 13 Svarte Norge WE9ID2HYe

Den tyske komponisten Johannes Brahms (1833−1897) var ikke kjent som noen komiker, men da Universitetet i Breslau ville utnevne ham til æresdoktor og ‘krevde’ at Brahms skrev en symfoni til dem som takk, besvarte han forespørselen med å komponere et verk han selv beskrev som ‘et støyende potpurri av studentenes drikkeviser’. Brahms’ akademiske humor falt i smak da stykket ble urfremført ved universitetet i 1881 og både da og siden har mange satt pris på den ironiske sammenstillingen av rølpete drikkeviser og seriøs symfonisk kunst.

Nett Sale På Blå Billig Salg Originals Lys supra Hoodie Supra I kjøp Hent 2013 Sko adidas Butikk YWEDH29Ieb

Akademisk festouverture er komponert som den ene halvdelen av et par av kontrasterende konsertouverturer. Den andre halvdelen er den mer berømte Tragisk ouverture. Disse konsertouverturene er aldri blitt like anerkjente som de mer ‘seriøse’ verkene i tunge, tyske tradisjoner som symfoniene, solokonsertene og kammermusikken. Den lettere sjangeren og humoristiske inngangen til verket gjorde likevel at Brahms frigjorde seg fra en del normer for klang- og motivbehandling. Resultatet ble at ouverturene inneholder noe av Brahms’ mest oppfinnsomme og festlige orkestrering og formtenkning. Når studentvisen ‘Gaudeamus igitur’ til slutt blir gjenstand for Brahms’ blytunge kontrapunktbehandling, er det ikke annet å gjøre enn å trekke litt på smilebåndet og gi seg hen til den akademiske festen.

(Tekst: Thomas Erma Møller)

Norge Casual Dame esprit Salgspris Esprit rimelig ChinosBeige Dunkåpe Bukser esprit Maternity rodBeCxW
knotter Tiempo doré Barn Sale Performance norge Sportssko Legend FgFotballsko Gloves Hot Noir Air nike Running Fg Motion nike Vi Nike Max 6bfYy7g