Norge Medium Salg Polo esprit Esprit T Oslo kjølig esprit Åpningstider FitTopper Grey Online Slim skjorteramp; Langermet Herre nw8m0N

Johannes Brahms: Akademisk festouverture

Udsalg Tøfler Gris estufeta Camper Norge camper Vibe Herre Sandal WabiTøfler Sko Tilbud camper billig dCQBroxeW

Den tyske komponisten Johannes Brahms (1833−1897) var ikke kjent som noen komiker, men da Universitetet i Breslau ville utnevne ham til æresdoktor og ‘krevde’ at Brahms skrev en symfoni til dem som takk, besvarte han forespørselen med å komponere et verk han selv beskrev som ‘et støyende potpurri av studentenes drikkeviser’. Brahms’ akademiske humor falt i smak da stykket ble urfremført ved universitetet i 1881 og både da og siden har mange satt pris på den ironiske sammenstillingen av rølpete drikkeviser og seriøs symfonisk kunst.

Online Butikker varm Esprit Dame esprit Sko Pink Skjørt Danmark MiniskjørtOld esprit nON08wPkX

Akademisk festouverture er komponert som den ene halvdelen av et par av kontrasterende konsertouverturer. Den andre halvdelen er den mer berømte Tragisk ouverture. Disse konsertouverturene er aldri blitt like anerkjente som de mer ‘seriøse’ verkene i tunge, tyske tradisjoner som symfoniene, solokonsertene og kammermusikken. Den lettere sjangeren og humoristiske inngangen til verket gjorde likevel at Brahms frigjorde seg fra en del normer for klang- og motivbehandling. Resultatet ble at ouverturene inneholder noe av Brahms’ mest oppfinnsomme og festlige orkestrering og formtenkning. Når studentvisen ‘Gaudeamus igitur’ til slutt blir gjenstand for Brahms’ blytunge kontrapunktbehandling, er det ikke annet å gjøre enn å trekke litt på smilebåndet og gi seg hen til den akademiske festen.

(Tekst: Thomas Erma Møller)

Norge Nebula Sko Fuchsia Geox AlohaSandaler geox På Nett shop Barn Åpne QxeWErdBoC
cmp Barn officia Sportsklær Sport cmp Softshell Hjemmeside Klær Cmp jakkeGraffite Daunenjacke A4j3Rqc5L