Skjorter Herreklær Hats Real Mexico unik Pants Heritage Western Norge Wrangler wrangler Price wrangler Hvit YD29HIWE

Johannes Brahms: Akademisk festouverture

Timberland Ting Dame Norge Fashion Design Fleste Tøysko Billige timberland Pro de Grå wmN8n0v

Den tyske komponisten Johannes Brahms (1833−1897) var ikke kjent som noen komiker, men da Universitetet i Breslau ville utnevne ham til æresdoktor og ‘krevde’ at Brahms skrev en symfoni til dem som takk, besvarte han forespørselen med å komponere et verk han selv beskrev som ‘et støyende potpurri av studentenes drikkeviser’. Brahms’ akademiske humor falt i smak da stykket ble urfremført ved universitetet i 1881 og både da og siden har mange satt pris på den ironiske sammenstillingen av rølpete drikkeviser og seriøs symfonisk kunst.

Nike Nike Kvinner Ultra "metallisk 5997 Max Gull" Air 97 yvIf6mb7gY

Akademisk festouverture er komponert som den ene halvdelen av et par av kontrasterende konsertouverturer. Den andre halvdelen er den mer berømte Tragisk ouverture. Disse konsertouverturene er aldri blitt like anerkjente som de mer ‘seriøse’ verkene i tunge, tyske tradisjoner som symfoniene, solokonsertene og kammermusikken. Den lettere sjangeren og humoristiske inngangen til verket gjorde likevel at Brahms frigjorde seg fra en del normer for klang- og motivbehandling. Resultatet ble at ouverturene inneholder noe av Brahms’ mest oppfinnsomme og festlige orkestrering og formtenkning. Når studentvisen ‘Gaudeamus igitur’ til slutt blir gjenstand for Brahms’ blytunge kontrapunktbehandling, er det ikke annet å gjøre enn å trekke litt på smilebåndet og gi seg hen til den akademiske festen.

(Tekst: Thomas Erma Møller)

Grey Salg På Kortermede Overdeler White MelBlack Eclipse kjøp Nett Solly shirts Samsøeamp; Aino Solid 205 Cardigan T Total Tee samsøe samsøe Topper 1lcTFKJ
adidas Adv Salen adidas Sko Bukse Superstar Originals Herre Rabatt Grå Adidas Flux Og Svart Zx Rosas norge AR3jL45