nike Sko nike Grå Free Dame Dk04170241 Online Roshe Nyankomne Varm Salg 2 Nike garanti Run jLAqS54c3R

Johannes Brahms: Akademisk festouverture

volcom snapper Opp Volcom Kimono Hoodie Flerfarge Pinkman Kokamo volcom Skibukse Jerseys Dameklær Jesse hdtsQxrC

Den tyske komponisten Johannes Brahms (1833−1897) var ikke kjent som noen komiker, men da Universitetet i Breslau ville utnevne ham til æresdoktor og ‘krevde’ at Brahms skrev en symfoni til dem som takk, besvarte han forespørselen med å komponere et verk han selv beskrev som ‘et støyende potpurri av studentenes drikkeviser’. Brahms’ akademiske humor falt i smak da stykket ble urfremført ved universitetet i 1881 og både da og siden har mange satt pris på den ironiske sammenstillingen av rølpete drikkeviser og seriøs symfonisk kunst.

Esprit ShortsLight Jacket Dame selger Salg esprit esprit Grey Sko Bukser Sale BoxCde

Akademisk festouverture er komponert som den ene halvdelen av et par av kontrasterende konsertouverturer. Den andre halvdelen er den mer berømte Tragisk ouverture. Disse konsertouverturene er aldri blitt like anerkjente som de mer ‘seriøse’ verkene i tunge, tyske tradisjoner som symfoniene, solokonsertene og kammermusikken. Den lettere sjangeren og humoristiske inngangen til verket gjorde likevel at Brahms frigjorde seg fra en del normer for klang- og motivbehandling. Resultatet ble at ouverturene inneholder noe av Brahms’ mest oppfinnsomme og festlige orkestrering og formtenkning. Når studentvisen ‘Gaudeamus igitur’ til slutt blir gjenstand for Brahms’ blytunge kontrapunktbehandling, er det ikke annet å gjøre enn å trekke litt på smilebåndet og gi seg hen til den akademiske festen.

(Tekst: Thomas Erma Møller)

Black R1 utsøkte 2 Porsche Og Sko Hvite 0 Herre Originals adidas s4 Bounce Nmd Nmd Design Adidas adidas Triple Svart NwPk8On0X
Trippel Kvinner 3437 Air '17 Hvit 97 Nike Ul Nike Max QxBCWdore