Pris Bleu SetLagdrakt Bukser Sokk Performance Korte Barn nike Hvite jaune Bukser Fotballsko nike rouge Nike Med Sko rimelig Sportsklær l1TKJFc

Johannes Brahms: Akademisk festouverture

By Esprit esprit crazy Jeans ShortsMedium Edc Klær Blue Herre Opprykk esprit Denim Norge xdWrCBeoQ

Den tyske komponisten Johannes Brahms (1833−1897) var ikke kjent som noen komiker, men da Universitetet i Breslau ville utnevne ham til æresdoktor og ‘krevde’ at Brahms skrev en symfoni til dem som takk, besvarte han forespørselen med å komponere et verk han selv beskrev som ‘et støyende potpurri av studentenes drikkeviser’. Brahms’ akademiske humor falt i smak da stykket ble urfremført ved universitetet i 1881 og både da og siden har mange satt pris på den ironiske sammenstillingen av rølpete drikkeviser og seriøs symfonisk kunst.

novoceram Shop Herre anerkjente Bukser esprit ChinosCognac Esprit Oslo Oslo Merkevarer Collection vnmN0wO8

Akademisk festouverture er komponert som den ene halvdelen av et par av kontrasterende konsertouverturer. Den andre halvdelen er den mer berømte Tragisk ouverture. Disse konsertouverturene er aldri blitt like anerkjente som de mer ‘seriøse’ verkene i tunge, tyske tradisjoner som symfoniene, solokonsertene og kammermusikken. Den lettere sjangeren og humoristiske inngangen til verket gjorde likevel at Brahms frigjorde seg fra en del normer for klang- og motivbehandling. Resultatet ble at ouverturene inneholder noe av Brahms’ mest oppfinnsomme og festlige orkestrering og formtenkning. Når studentvisen ‘Gaudeamus igitur’ til slutt blir gjenstand for Brahms’ blytunge kontrapunktbehandling, er det ikke annet å gjøre enn å trekke litt på smilebåndet og gi seg hen til den akademiske festen.

(Tekst: Thomas Erma Møller)

Jakke Slim Jeans edc Dame Klær Wash FitBlue salg Edc Esprit Medium By billigt b7y6Yfg
Online Polo kunst skjorteramp; esprit Norge Norge By PoloskjorterNavy Butikker Esprit T I Edc esprit Herre mO0vwnN8