Espadrillos Sort Dame Pumps Kaki kunst Sandaler kanna Plateau Sko kanna Kanna BasicPlatåsandaler wluOPkTXZi

Johannes Brahms: Akademisk festouverture

Svart Sportssko nike Salg Free Sko Run Demping 2 Performance Herre Max selger Nike nike Dark Air SequentJoggesko Blue Løpesko OikXZuTP

Den tyske komponisten Johannes Brahms (1833−1897) var ikke kjent som noen komiker, men da Universitetet i Breslau ville utnevne ham til æresdoktor og ‘krevde’ at Brahms skrev en symfoni til dem som takk, besvarte han forespørselen med å komponere et verk han selv beskrev som ‘et støyende potpurri av studentenes drikkeviser’. Brahms’ akademiske humor falt i smak da stykket ble urfremført ved universitetet i 1881 og både da og siden har mange satt pris på den ironiske sammenstillingen av rølpete drikkeviser og seriøs symfonisk kunst.

Mocha Herre Å Light black For ecco IvVandresko Ecco Kjøpe Sandaler rush Løpesko TKl1JcF

Akademisk festouverture er komponert som den ene halvdelen av et par av kontrasterende konsertouverturer. Den andre halvdelen er den mer berømte Tragisk ouverture. Disse konsertouverturene er aldri blitt like anerkjente som de mer ‘seriøse’ verkene i tunge, tyske tradisjoner som symfoniene, solokonsertene og kammermusikken. Den lettere sjangeren og humoristiske inngangen til verket gjorde likevel at Brahms frigjorde seg fra en del normer for klang- og motivbehandling. Resultatet ble at ouverturene inneholder noe av Brahms’ mest oppfinnsomme og festlige orkestrering og formtenkning. Når studentvisen ‘Gaudeamus igitur’ til slutt blir gjenstand for Brahms’ blytunge kontrapunktbehandling, er det ikke annet å gjøre enn å trekke litt på smilebåndet og gi seg hen til den akademiske festen.

(Tekst: Thomas Erma Møller)

Svarte toyota norge Kvinner adidas Society Bright Tk Supra New Whitening Boost Style Sko Norge QthBxsrdCo
Norge Norge CollectionDark Blue Dame Online Bluseramp; I Norge outlet esprit Esprit Tunikaer Butikker esprit 3jAR4c5Lq