Cognac Jakke MeganJoggesko Sale På Esprit esprit Dame esprit Tilbud Sneakers Dunjakke Sale Norge outlet nvN8wOm0

Johannes Brahms: Akademisk festouverture

Esprit esprit Kofferter Forhandler Dame Veskeramp; esprit SkulderveskeTaupe Pris fornuftig Salg Oslo ARcS34jLq5

Den tyske komponisten Johannes Brahms (1833−1897) var ikke kjent som noen komiker, men da Universitetet i Breslau ville utnevne ham til æresdoktor og ‘krevde’ at Brahms skrev en symfoni til dem som takk, besvarte han forespørselen med å komponere et verk han selv beskrev som ‘et støyende potpurri av studentenes drikkeviser’. Brahms’ akademiske humor falt i smak da stykket ble urfremført ved universitetet i 1881 og både da og siden har mange satt pris på den ironiske sammenstillingen av rølpete drikkeviser og seriøs symfonisk kunst.

fornuftig MorairaFlip Jakke Blå Silver esprit Sandaler esprit Collection Esprit Dunjakke Dame Pris Flops 9HIDYW2E

Akademisk festouverture er komponert som den ene halvdelen av et par av kontrasterende konsertouverturer. Den andre halvdelen er den mer berømte Tragisk ouverture. Disse konsertouverturene er aldri blitt like anerkjente som de mer ‘seriøse’ verkene i tunge, tyske tradisjoner som symfoniene, solokonsertene og kammermusikken. Den lettere sjangeren og humoristiske inngangen til verket gjorde likevel at Brahms frigjorde seg fra en del normer for klang- og motivbehandling. Resultatet ble at ouverturene inneholder noe av Brahms’ mest oppfinnsomme og festlige orkestrering og formtenkning. Når studentvisen ‘Gaudeamus igitur’ til slutt blir gjenstand for Brahms’ blytunge kontrapunktbehandling, er det ikke annet å gjøre enn å trekke litt på smilebåndet og gi seg hen til den akademiske festen.

(Tekst: Thomas Erma Møller)

factory Brun Pura Sko Lopez Direct Black Boots Dame pura Outlet StøvlerMartora QexBErdCWo
Løpesko Gloves Sportssko color nike Jacket Performance Zoom FlyknitNøytrale Demping nike Running stilig Out Multi Herre Nike All BeoWdCxr