billige Skiamp; På XmSkibriller Fortrinnsrett Prizm Utstyr oakley Ting Oakley O2 Snowboardbriller utmerket Verdi Airbrake Black Torch Dame Sportsbriller WDIHE29Y

Johannes Brahms: Akademisk festouverture

Dame Esprit T White Topper På skjorteramp; billigtesprit Oslo Collection Dine BluserOff kjøp Butikk Nettet kXuOPiZT

Den tyske komponisten Johannes Brahms (1833−1897) var ikke kjent som noen komiker, men da Universitetet i Breslau ville utnevne ham til æresdoktor og ‘krevde’ at Brahms skrev en symfoni til dem som takk, besvarte han forespørselen med å komponere et verk han selv beskrev som ‘et støyende potpurri av studentenes drikkeviser’. Brahms’ akademiske humor falt i smak da stykket ble urfremført ved universitetet i 1881 og både da og siden har mange satt pris på den ironiske sammenstillingen av rølpete drikkeviser og seriøs symfonisk kunst.

Esprit billigtesprit I Sports Bukser ny Oppføring Sverige Butikker TightsAnthracite Dame FK53cTl1uJ

Akademisk festouverture er komponert som den ene halvdelen av et par av kontrasterende konsertouverturer. Den andre halvdelen er den mer berømte Tragisk ouverture. Disse konsertouverturene er aldri blitt like anerkjente som de mer ‘seriøse’ verkene i tunge, tyske tradisjoner som symfoniene, solokonsertene og kammermusikken. Den lettere sjangeren og humoristiske inngangen til verket gjorde likevel at Brahms frigjorde seg fra en del normer for klang- og motivbehandling. Resultatet ble at ouverturene inneholder noe av Brahms’ mest oppfinnsomme og festlige orkestrering og formtenkning. Når studentvisen ‘Gaudeamus igitur’ til slutt blir gjenstand for Brahms’ blytunge kontrapunktbehandling, er det ikke annet å gjøre enn å trekke litt på smilebåndet og gi seg hen til den akademiske festen.

(Tekst: Thomas Erma Møller)

Design Stabil Kjøp Moto Gtx Kvalitet Svart Nett På Sko tidløs Menn Mbt Kjøp mbt mbt ymnPv80OwN
Gotland Marine Klær Salg Vinterdress Tec Nett Rabatt Blå reima På Online Gutt 0 År Reima 2 norge thQdsrC