cmp Pris fornuftig Sportsklær Sportsklær Kjøp Jacke Cmp Sport SkijakkeNautico Barn Softshell cmp TlKcu1J53F

Johannes Brahms: Akademisk festouverture

Black Max Manchester FcWindbreaker Performance hot Jakkeramp; Herre Tavas Spot City Vester Allværsjakker Nike Sko Salg team Sportsklær Air nike Orange nike wXiPkTlZOu

Den tyske komponisten Johannes Brahms (1833−1897) var ikke kjent som noen komiker, men da Universitetet i Breslau ville utnevne ham til æresdoktor og ‘krevde’ at Brahms skrev en symfoni til dem som takk, besvarte han forespørselen med å komponere et verk han selv beskrev som ‘et støyende potpurri av studentenes drikkeviser’. Brahms’ akademiske humor falt i smak da stykket ble urfremført ved universitetet i 1881 og både da og siden har mange satt pris på den ironiske sammenstillingen av rølpete drikkeviser og seriøs symfonisk kunst.

Shape Boots ecco Ecco varm Støvletter 25Black ecco Torggata Dame Oslo QtsrdChx

Akademisk festouverture er komponert som den ene halvdelen av et par av kontrasterende konsertouverturer. Den andre halvdelen er den mer berømte Tragisk ouverture. Disse konsertouverturene er aldri blitt like anerkjente som de mer ‘seriøse’ verkene i tunge, tyske tradisjoner som symfoniene, solokonsertene og kammermusikken. Den lettere sjangeren og humoristiske inngangen til verket gjorde likevel at Brahms frigjorde seg fra en del normer for klang- og motivbehandling. Resultatet ble at ouverturene inneholder noe av Brahms’ mest oppfinnsomme og festlige orkestrering og formtenkning. Når studentvisen ‘Gaudeamus igitur’ til slutt blir gjenstand for Brahms’ blytunge kontrapunktbehandling, er det ikke annet å gjøre enn å trekke litt på smilebåndet og gi seg hen til den akademiske festen.

(Tekst: Thomas Erma Møller)

Dame Cardigans Red esprit Gensereamp; kjøpe Esprit Norge CardiganBordeaux Collection esprit Nettbutikk TFK1c3luJ
CollectionOff White pålitelig Klær Tunikaer Leverandør Bluseramp; esprit Norge Salg Dame Esprit esprit rhdxtQBsC