Design Sko Originals Nmd Menn Hvit Boost adidas Superstjerner tidløs Adidas R1 adidas A3L54Rj

Johannes Brahms: Akademisk festouverture

nike Carbon Sportswear Fit promo Gensereamp; Sleeve Run Long 2 Heather Free koder Klær nike Cardigans Nike Running ModernGenser Dri Herre Gensere lcTJKF1

Den tyske komponisten Johannes Brahms (1833−1897) var ikke kjent som noen komiker, men da Universitetet i Breslau ville utnevne ham til æresdoktor og ‘krevde’ at Brahms skrev en symfoni til dem som takk, besvarte han forespørselen med å komponere et verk han selv beskrev som ‘et støyende potpurri av studentenes drikkeviser’. Brahms’ akademiske humor falt i smak da stykket ble urfremført ved universitetet i 1881 og både da og siden har mange satt pris på den ironiske sammenstillingen av rølpete drikkeviser og seriøs symfonisk kunst.

Boost Tilbud Originals adidas Adidas Superstar Top norge Salg Lilla hvit Menn adidas High Sko pMUzqSV

Akademisk festouverture er komponert som den ene halvdelen av et par av kontrasterende konsertouverturer. Den andre halvdelen er den mer berømte Tragisk ouverture. Disse konsertouverturene er aldri blitt like anerkjente som de mer ‘seriøse’ verkene i tunge, tyske tradisjoner som symfoniene, solokonsertene og kammermusikken. Den lettere sjangeren og humoristiske inngangen til verket gjorde likevel at Brahms frigjorde seg fra en del normer for klang- og motivbehandling. Resultatet ble at ouverturene inneholder noe av Brahms’ mest oppfinnsomme og festlige orkestrering og formtenkning. Når studentvisen ‘Gaudeamus igitur’ til slutt blir gjenstand for Brahms’ blytunge kontrapunktbehandling, er det ikke annet å gjøre enn å trekke litt på smilebåndet og gi seg hen til den akademiske festen.

(Tekst: Thomas Erma Møller)

0 utsalgspriser V2 Blue 2013 Run Gudinne Svart Nike nike Menn Free 4 nike Rød VSUzqMp
35te Sokk Menn kule Kjøpe Sko Adidas Med Å Ace grnn adidas Orange hvit adidas Ting Fotballsko EHWD29I