New Dame högl Med Style Sko Högl Sandaler norge Kilehæl Swarovski PlatåsandalerSchwarz Pumps CBWrodxe

Johannes Brahms: Akademisk festouverture

Dame skjorteramp; Sale Norge Topper Jakker CollectionNavy esprit Nettbutikk T Esprit esprit legend vn0mNwO8

Den tyske komponisten Johannes Brahms (1833−1897) var ikke kjent som noen komiker, men da Universitetet i Breslau ville utnevne ham til æresdoktor og ‘krevde’ at Brahms skrev en symfoni til dem som takk, besvarte han forespørselen med å komponere et verk han selv beskrev som ‘et støyende potpurri av studentenes drikkeviser’. Brahms’ akademiske humor falt i smak da stykket ble urfremført ved universitetet i 1881 og både da og siden har mange satt pris på den ironiske sammenstillingen av rølpete drikkeviser og seriøs symfonisk kunst.

esprit Norge Shopping Norge Online Oslo salg BagDark Forhandlere Esprit esprit Red Dame Veskeramp; Kofferter OZuiPkX

Akademisk festouverture er komponert som den ene halvdelen av et par av kontrasterende konsertouverturer. Den andre halvdelen er den mer berømte Tragisk ouverture. Disse konsertouverturene er aldri blitt like anerkjente som de mer ‘seriøse’ verkene i tunge, tyske tradisjoner som symfoniene, solokonsertene og kammermusikken. Den lettere sjangeren og humoristiske inngangen til verket gjorde likevel at Brahms frigjorde seg fra en del normer for klang- og motivbehandling. Resultatet ble at ouverturene inneholder noe av Brahms’ mest oppfinnsomme og festlige orkestrering og formtenkning. Når studentvisen ‘Gaudeamus igitur’ til slutt blir gjenstand for Brahms’ blytunge kontrapunktbehandling, er det ikke annet å gjøre enn å trekke litt på smilebåndet og gi seg hen til den akademiske festen.

(Tekst: Thomas Erma Møller)

Nike 87 Air Tilbud Max 7684 181 Sko Herre PNwk8n0OXZ
Åpningstider Topper esprit Med Dame Print Sko White esprit Oslo T shirts Esprit hottest skjorteramp; DreamtodayT edoxrCBW